I-BMS in het kort

Karakteristieken
Naast het bieden van een zo volledig mogelijk pakket zijn er een aantal zaken waarin IBMS zich onderscheidt:
  • Flexibel
  • Klantgericht
  • Meerdere administraties
  • ToDo \ Historie

Flexibel
Het IBMS is een flexibel pakket, u bepaalt zelf, binnen enige grenzen, hoe u het IBMS inzet. Dit biedt uiteraard het voordeel dat u het IBMS zoveel mogelijk kan laten aansluiten op uw bedrijfvoering.

TriLogic denkt dat elk bedrijf een unieke manier van zaken doen heeft en dat het automatiseringspakket dit moet ondersteunen.†Veel softwarepakketten hebben een dwingend karakter, dit zijn de regels, zo moet het gebeuren. Uiteraard heeft IBMS ook haar regels, maar daar onze filosofie is toegespitst op eigen initiatief zijn deze minder stringent.

Klantgericht
Uw klant staat bij het IBMS centraal, naast de standaard informatie zoals naam, adres, en woonplaats kunt u meerdere adressen, het emailadres, het Internet adres, meerdere telefoonnummers, de financiŽle gegevens en eventueel meerdere kontaktpersonen registreren. D.m.v. de eventmodule (zie hieronder) kunt u alle acties\correpondentie\afspraken met een klant registreren.

Meerdere administraties
IBMS biedt de mogelijkheid om meerdere Business Units aan te geven om de verkopen en inkopen te splitsen. Een veel voorkomende splitsing is een Business Unit voor particulieren en een Business Unit voor projecten.

De realisatie en de budgettering wordt per Business Unit aangegeven, verder kan men per BU de te gebruiken productgroepen en eventueel verschillende marges opgeven. Verder kan men medewerkers rechten geven op BU's, kan de lay-out van de offertes, orders en facturen afwijken en kan men per BU opeenvolgende nummerreeksen voor de facturen hanteren.

Business Units kunnen worden gegroepeerd d.m.v. een BV. Bij de koppeling met een boekhoudpakket kan men m.b.v. Business Units en eventuele BV's meerdere financiŽle administraties opzetten en onderhouden.

ToDo \ Historie
Aan de klant worden alle offertes, orders en facturen automatisch gekoppeld, deze zijn eenvoudig in te zien. Naast deze automatische koppelingen kunt u alle afspraken, notities, emails, tekeningen en de correspondentie vastleggen in de eventmodule. De afspraken vanuit de centrale agenda en de planning worden tevens in de eventmodule opgenomen.

IBMS biedt m.b.v. de eventmodule een duidelijk inzicht in alle acties die met een relatie (klant, leverancier, divers) zijn gedaan of nog moeten worden gedaan. Al deze acties worden aan een medewerker gekoppeld, de eventmodule biedt per medewerker een overzicht van de acties die nog moeten worden gedaan.